Ervaringen delen

Op dit moment is er via deze site geen mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, al mag je natuurlijk altijd op mijn website reageren!
Er is sinds kort wel een besloten Facebookgroep voor Nederland/ Belgie, deze groep heet: Blended Diet Recepten & Tips. Ga je een start maken met blended diet, of zoek je meer steun en informatie? Word dan lid van deze groep!

7 Responses to Ervaringen delen

 1. Hallo Leonie,

  Bedankt voor je geweldige site met tips en ervaringen! Het gaf ons het laatste duwtje en het vertrouwen om aan iets heel nieuws te beginnen….! Gewoon eten, hoe bijzonder kan dat zijn :-).
  Half augustus zijn we begonnen met 1 potje fruit al heel snel naar twee en drie per dag. 23 september was onze eerste sondevoedingsvrije dag!!! Bijzonder om te zien hoe het klopt met wat jullie beschrijven. Sanne kan zich beter warm houden, braakt minder, heeft normale ontlasting geen diarree achtige toestanden meer. Alleen al de was die dat scheelt.
  Maar nu de grote boze buitenwereld nog! Op ons dagcentrum zijn ze ook enthousiast, zien ze de verbeteringen, maar hebben ze ook vragen over de risico’s, protocollen ivm HKZ certificering, hygiĆ«ne eisen en wie waar verantwoordelijk voor is ivm hun BIG registratie. Wij, de ouders van Sanne, vinden dat wij verantwoordelijk zijn, maar zo simpel ligt dat niet blijkbaar. Wat zijn jouw ervaringen hiermee?

 2. Chantal Drost 31 mei 2016 at 07:27

  Hoi Leonie,

  Ik wil erg graag gaan proberen om mijn zoontje van 4 jaar (Jacobsen syndroom) en ernstige maag/darm passage problemen, blended diet te gaan geven. Hij krijgt nu nutrini 900 ml per dag over het jejunum. En nog spuugt hij gal en slijm. Kan ik blended ook over de darm geven? Ik wil het proberen, maar dan niet in bolus..ivm dumping syndroom.
  Ik hoop dat je iemand weet met deze ervaring, met blended over de darm.

  Hartelijke groet,
  Chantal Drost

  • Leonie de Zwarte 31 mei 2016 at 07:37

   Hoi Chantal,
   Ik weet zelf niet of het kan/ mensen het geprobeerd hebben, maar ik heb deze vraag voorbij zien komen in de besloten Facebookgroep ‘Blended diet recepten & Tips” en/ of in de groep “Kinderen met sondevoeding en chronische eetproblemen’.Als je hier nog geen lid van bent wil ik je van harte uitnodigen. Ik hoop dat je daar het antwoord vindt. Succes!
   Hartelijke groet, Leonie

 3. Beste Leonie,

  Wat een fijne site! Ik wordt er helemaal enthousiast van als ik de fijne ingrediƫnten van jouw voorbeeldrecept lees. Niks gaat boven echte producten. Wij willen gaan experimenteren met zelf geblende sondevoeding voor mijn zoontje Benjamin.
  Alvorens ik een duur apparaat aanschaf, wil ik eerst uitproberen hoe Benjamin reageerd op geblende
  voeding. Nu kan ik van iemand een Magimix Mixer
  lenen. Weet jij of zo een apparaat ook geschikt is voor
  het maken van de voeding? Ik ben zelf helemaal niet
  thuis in dat soort apparatuur. Misschien weet jij dit?

  Groetjes Ilse

  • Leonie de Zwarte 19 oktober 2015 at 20:01

   Ha Ilse, fijn dat de site je aanspreekt! Ik hoop dat het Benjamin goed zal doen om echt eten te krijgen.
   Wat betreft de apparaten; Magimix heeft blenders en mixers. Een mixer kan wel goed mengen, maar niet het voedsel fijn malen, en dat heb je wel nodig. Als je helemaal aan de start staat, en nog geen duur apparaat aan wilt schaffen kun je ook beginnen met voeding die van zichzelf glad genoeg zijn zoals babyvoeding van 4-6 maanden, yoghurt en dergelijke. En misschien heb je wel een staafmixer oid? Kun je bijvoorbeeld soep maken en die helemaal glad maken. Succes! En, ik zie je net op de FB groep sondevoeding lid worden, dus ook daar tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *